Rólunk

Az I.M.O.La. szerepjáték tábor először 1998-ban nyitotta meg kapuit a kalandvágyó kockacsörgetők előtt, egy lelkes (és akkor még fiatal) bonyhádi társaság jóvoltából. Az esemény azóta megszakítás nélkül minden évben megrendezésre kerül különböző vadregényes helyszíneken. A kezdetben zömében diákok és fiatal egyetemisták által benépesített rendezvényt mára 14-től 60 éves korig látogatják a legkülönbözőbb ízlésű és legkevésbé sem átlagos arcok, az ország majd minden részéről. A hosszú évek során nem egyszer változott a helyszín (Váralja, Sötétvölgy, Egervár, Diósjenő) és a szervező team összetétele ám az esemény mindig 50 és 100 fő közötti résztvevővel és 7-10 napos hosszával a legjelentősebb nyári rendezvények között követelt magának helyet az rpg-s közösségben.

A tábor egyedi, már-már fesztivál hangulatától, résztvevőinek színes összetételétől, kötetlen mégis sok programot kínáló felhozatalától válik különlegessé. Legnépszerűbb eseményei a rendhagyó pontozású szerepjáték verseny, a mesélők egymás közötti megmérettetése és a változatos koncepciókkal jelentkező egész napos élő szerepjáték . Ezek mellett számos spontán és félig spontán buli, vetélkedő, társasjáték dömping egészíti ki az egyik legnagyobb hagyományokkal bíró rendezvényt, amely az eddigi tapasztalatok szerint könnyen függőséget okoz a belecsöppenő halandókban.

Céljaink

Célunk a magas színvonalú, a hangulatra épülő asztali szerepjáték hagyományainak ápolása, fenntartása és továbbfejlesztése.

Szándékunk a szerepjáték népszerűsítése, hogy az elfoglalhassa méltó helyét a szórakozási lehetőségek között. Szerteágazó szerepjátékos tapasztalatunkkal, szervezett programokkal és jó hangulattal szeretnénk támogatni az egyének és baráti társaságok találkozását, ismerkedését. Azt gondoljuk, hogy egy hosszabb összejövetel tökéletesen alkalmas arra, hogy mindenki ráhangolódjon új és különleges világokra, szerepekre, megosszuk egymással kedvenceinket, teszteljük egymáson remek ötleteinket (itt van idő kiheverni).

A táborban lehetőség nyílik arra, hogy mindenki felfedezzen ismeretlen játékokat, kísérletezzen eddig soha nem próbált szerepekkel, egyszóval kizökkenjen a hétköznapi rutinból.

Programjaink

Szerepjáték verseny

A versenymodult évek óta hagyományosan egy napon játsszuk, többféle rendszer keretein belül, négy-hat fős csapatokkal indulhattok. Az utóbbi években M.A.G.U.S és World of Darkness modul volt játszható. A modulverseny során a hiteles szerepjátékot és a karakterek személyiségének élvezetes megjelenítését pontozzuk, nem a modul támasztotta feladatok teljesítését, eseményeinek, szörnyeinek ledarálását. Szeretjük a szép, hosszú elősztorikat, lehetőleg legyilkolt családoktól, elárvult fejvadászoktól menteseket. Mesélőink ennek szellemében törekszenek arra, hogy a jól megalkotott karakterek a modulban minél jobban kiteljesedhessenek, megmutathassák magukat, elbűvölhessék a pontozókat és nyerjenek egy jó kis díjat. (A szent cél érdekében azért nem árt üdítővel és chipssel tömni az elgyötört pontozókat és mesélőket.)

Live

A tábor egyik központi programja az élő szerepjáték. A live rendszerét évről-évre fejlesztjük, csiszoljuk. A játszható világok között ugyanúgy megtalálható a klasszikus fantasy, a modernkori cosa nostra, mint a steampunk. A live-ban éppúgy, mint az asztali szerepjátékban a kreatív karakterformálást tartjuk fontosnak. A játék az egyéni akciókra fektet hangsúlyt, nem skatulyázza be a karaktereket, a szereplők céljai egyénileg értelmezhetők. Tapasztalatunk, hogy az „á én nem vagyok olyan live-os típusú” alkat nem létezik.

Játékbemutatók

Kevésbé ismert, különleges hangulatú RPG-k bemutatása és próbajáték az adott rendszer mesélőjével.

Mesélői verseny

Lehetőséget nyújtunk a résztvevőknek, hogy mesélői tehetségüket csillogtassák és a többieknek, hogy élvezkedjenek ezen. A verseny nem konkrét rendszer köré épül, hanem bizonyos hangulat megjelenítése a cél szabadon választott világban.

Kvíz

Szerepjátékos tudásotokat és általános műveltségeteket háromfős csapatokban, a „Mindent vagy semmit” játék stílusában tesztelhetitek.

Egyéb programok

  • ismerkedési est
  • Ultrastar (karaoke)
  • társasjátékok, kártyajátékok
  • előadások

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s