I.M.O.La. XVI. live

1723, Karib tenger

Kajmánrák-sziget

A sziget Jamaicától és Kubától nyugatra fekszik, őslakói a Merah-ok testüket vörösre festő vad kereskedő-kannibálok. A fehérek érkezése óta sok őslakos állt a kalózok közé, és a Merah-ok szemmel láthatóan magabiztosan kezelik a fehér ember vérszomját és kapzsiságát.

A bennszülött király egy kereskedővároskát emelt a gyakran kikötő hajók számára, ez Jalang. Itt nem kell papírokkal vesződni, senki sem kérdez engedélyek után, és a portékák származását sem firtatják. Jalangban gyakran gyűlik össze a Karib tenger söpredéke, ki zsákmányt eladni, ki legénységet toborozni hajózik ide, sőt, a sziget egyik természetes öblében komplett javítódokkokat emeltek rátermett hajóácsok és a helyiek. A városon kívül a jövevény már nincs szívesen látva, a bennszülöttek mindent megadnak a fehér embernek a városkán belül, de a szigeten csak nagyon jó indokkal és kísérettel kóborolhat a jövevény.

Pár napja kötött ki a Keselyű, a jó nevű, de szebb napokat látott kalózhajó, hogy a legutóbbi ütközetben megcsappant legénységet pótolja, és készleteket vegyen fel.

Jalangban ritka látvány a tisztességes kereskedőhajó, a Jóbarát egy vihar és egy tűzvész után elvesztette vitorlázata nagy részét, így javításra szorul. A rajta utazók rémülettel vegyes kíváncsisággal lépnek az alvilági népek közé.

És persze a bennszülöttek Lapar király vezetésével mindig szívesen látják a jövevényeket és csengő-bongó aranyaikat.