I.M.O.La XVI. Versenymodul M.A.G.U.S.

Ezúton tenném közzé Flex hangulatkeltő, és minden kérdést tisztázó írását az idei M.A.G.U.S. versenymodullal kapcsolatban:

A történet Sempyer jelenének egyik vészterhes időszakába nyújt betekintést a játékosoknak.

3713-at írunk. Több mint huszonöt év telt el a Dúlásként emlegetett nomádjárás óta. A holtakat eltemették, a romokat eltakarították, az erődből lett ország központja újra régi pompájában tündököl. Falai közt, s azokon túl, erősségeinek védelmében sok, főképp a Krán által fűtött nomád hordák pusztító özöne által területükről elűzött népcsoport tagjai is keresik a boldogulást.

A fegyelemhez, szigorú törvényekhez szokott ország, s annak népe új helyzetben találja magát. Új társadalmi réteg van kialakulóban, mely kimondva-kimondatlanul új problémákat hozott, szokatlan kihívások elé állítva a herceg hivatalát s az igazságszolgáltatást éppúgy, mint az ország dolgos népét.

Egy apró porszem a gépezetben, s hirtelen olyan értékek kerülnek egymással szembe, amik eddig kéz a kézben jártak.

“Vékony a határvonal igazságtétel és megtorlás között. Könnyedén a rossz oldalon találja magát, kire ilyen terhet róttak az istenek. […] Belülről emészt a lelkiismeret, kívülről vesszőz a tömegek akarata. A döntést megkönnyíti olykor, hogy előbbi nem koncol fel élve. […]” -Elvain Krohne tanácsnok, Hercegi főbíró értekezéséből.

A kaland alapvetően az Új Törvénykönyv rendszerére épül, de természetesen az Első Törvénykönyv szabályai alapján is játszató, kis átdolgozással.

Fontos, hogy versenykörülmények között előadott játék alkalmával mindenki a legjobbat tudja nyújtani szerepjáték tekintetében, hiszen rendszerünk alapvetően ezt értékeli, így karaktermegkötés, kizárás nincs. Ettől a kalandmester adott esetben, ha a játékegyensúlyt felborítaná, vagy mások játékának védelme érdekében szükségesnek érzi, eltekinthet.

Ajánlott szint: 5.

Kalandmesterek figyelmébe: a modult a lehető leghamarabb kiosztjuk a mesélők között kerül (ahogy a mesélők kilétére fény derül). Ezen felül egy, az összes mesélő részvételével zajló megbeszélés keretein belül lehetőséget kaptok a kalanddal kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdések tisztázására, így igény szerint lehetőség lesz egy kis partyra szabott finomhangolásra is, a csapatotok ismeretében.