Mesélői verseny kedvcsináló

Az első kedvcsináló a mesélői versenyhez — aki ezek után szeretne nálam játszani, az írjon a mail kukac devainandor . com címre vagy jelentkezzen nálam a táborban (lehetőleg még szombaton).


A heves napviharok megvakították a csillagászati műszereinket és elnémították a földi kommunikációt. Az áradások, a viharok és a szárazság váltakozása aláásta a civilizációnkat.

Nem látunk ki a világűrbe és lassan már itt a Földön sem halljuk, nem akarjuk érteni egymást. Nem emlékszünk arra, mi rejtőzik a földben, mi van az égben. Néha az álmainkban keressük a megoldást, miközben végső erőnkkel próbálunk úrrá lenni a fenyegető káoszon — és el sem tudjuk képzelni, hogy ez csak bevezetés ahhoz képest, ami ránk várhat.

Egy éjszaka, amelyet már világok százai éltek át, kilátástalan küzdelmek végén. Egy éjszaka, amely napokat olt ki. Egy éjszaka, amelynek sosem lesz vége.


Egy éjszaka – I.M.O.La. XVI. mesélői verseny

A közeljövő napkitörésektől, globális felmelegedéstől és egyéb megpróbáltatásoktól sújtott világában többféle szervezet igyekszik fenntartani a világ rendjét. A játékosok egy olyan titkos hálózat tagjai, akik tudják, sőt meg is tapasztalták, hogy a primitív babonák és a modern városi legendák mögött gyakran valóságos, sötét rejtélyek lapulnak meg. Fegyverrel és némi (általában elkeserítően kevés) természetfeletti tudással veszik fel a harcot azokkal a veszélyekkel, amelyeket mások őrültségnek vagy jobb esetben összeesküvés-elméletnek tartanak.

A történet Budapesten, a 2015. évben játszódik. A műfaj természetfeletti horror. A szabályrendszer FATE, egy egyszerű általános célú RPG, ami minimális információk birtokában játszható, és a karakteralkotás is egyszerű. A karakterek megalkotásánál egyetlen kötöttség van: a hosszas “összemesélést” elkerülendő, mindenkinek az adott, természetfeletti ügyeket vizsgáló szervezethez kell kapcsolódnia.