WoD Hangulatkeltő 2015

Idén is lesz egy remek modulversenyük!
Íme egy érdekes kis hangulatkeltő a WoDhoz, egyenesen Miketól!

Az elnök kényelmetlenül fészkelődött a székében. Fájt a feje, testében ezer helyen piszkálódott az unalom, a zavarodottság és a fáradtság. A beiktatás utáni második napon került sor a nemzetbiztonsági kockázatok ismertetésére, geopolitika, terrorszervezetek, gazdasági manőverek, és háttérhatalmak. Reggel kilenctől addig ameddig tart. Dél után kettőkor rövid ebédszünet, aztán tovább, késő éjszakáig. Fél hatkor már meg volt győződve, hogy minden második amerikai polgár dzsihádista LMBT ökoterrorista kínai kém. Vagy gyíkember – gondolta magát mulattatva, miközben a légierő tábornoka épp a földönkívüliekkel kapcsolatos titkokról beszélt.

Nagyon akarja azt a költségvetési módosítást – állapította meg az ősz katonáról. A tábornok lassan, szuggesszívan beszélt, hangja mély, kissé karcos, tekintélyt és figyelmet parancsoló. Érthető és követhető beszámoló, tényekkel alátámasztva, igaznak tűnő hipotézisekkel megtoldva. Csupán egy aprócska gond volt a beszámolóval, ami megakadályozta, hogy az elnök azonnal elrendelje a légierő forrásainak megduplázását. Az, hogy a veszély elmúlt. Az öreg katona előadásából az elnök világosan látta, hogy az a galaktikus népvándorlás, amiben az autópálya-pihenő szerepét töltöttük be, nagyrészt lezajlott. Persze lehetnek még észlelések, találkozások, de a nagybetűs VESZÉLY, ami azonnali lépéseket követelne, nos, az már a múlté. Tehát az elnök előredőlt a székében, összefonta két tenyerét, komolyan, őszintén megköszönte a tábornok beszámolóját, és kiküldte.

Felállt, kicsit átmozgatta tagjait, ivott egy kortyot, és megnézte a listán, hogy kik vannak még hátra. A lista végtelennek tűnt, csupa hangzatos, vagy éppen semmitmondó nevű szervezet igazgatói, elnökei, parancsnokai és egy vezető elemző. Ez meglepte. Az Amerikai Egyesült Államok Titkosszolgálatának igazgatójával már beszélt. Most meg itt van a lista alján, gyakorlatilag az éjszakai etapban megint a titkosszolgálat, valami Atipikus Veszélyeztető tényezők Igazgatósága és nem elég, hogy nem fértek bele az anyaszervezet beszámolójába, de a góré helyett egy elemzőt küldenek. Mérgében behívatta.

Az elemző egy percen belül az ajtóban állt, a titkár bevezette, biccentett, majd becsukta az ajtót. Az elnök felvette a dinamikus, erős, és korrekt ember mosolyt, majd kézfogásra emelte jobbját. A vele szemben álló középkorú tüskehajú hordótestű férfi inkább tűnt katonának, mint hírszerzőnek, arcának lágy vonásait fura keretbe foglalta a megereszkedett bőr az állkapcson és a homlok zsíros ráncai. Olyan, mint egy teknősbéka, mikor behúzódik – viszolygott az elnök, de töretlenül mosolygott és folytatta a mozdulatot. – Üdvözlöm dr. Turner – mondta kedélyesen, mikor ujjai az elemzőt érintették, de elakadta a szava. Mikor ráfogott a másik tenyerére, gyomra bukfencezett egyet a meglepetéstől, és undortól. Turner jobbja élettelen szilikonprotézis volt.

Elnök Úr, hisz Ön Istenben? – kérdezte Turner, üdvözlés helyett.

Karakteralkotás

A 18. Imola WoD versenymoduljában a karakterek nem természetfeletti lényeket játszhatnak, hanem hétköznapi, hús-vér embereket. Az Amerikai Titkosszolgálat Atipikus Veszélyeztető Tényezők Igazgatósága ügynökeit.

Az igazgatóság három fő feladatot lát el.

  1. A természetfeletti jelenségek és lények kutatása, vizsgálata
  2. Természetfeletti lények felkutatása, megfigyelése, monitorozása
  3. Az USA legfelsőbb politikai, gazdasági és katonai vezetőinek védelme a természetfeletti hatásoktól

Az igazgatóság egyetemeken és főiskolákon választja ki leendő ügynökeit, illetve más nemzetbiztonsági, hírszerző vagy fegyveres testületek tagjaiból toboroz. Bár az utóbbi gyakorlat ritkább, mivel a „használt” ügynökök esetén magas az információ kiszivárgásának kockázata.

A játékos karakterek az Igazgatóság kezdő ügynökeit alakítják, 4 fős munkacsoportokban dolgoznak (ez a party) és a kaland lesz az első önálló ügyük (talán az utolsó is J)

További részletek, részletes kargen, szabálymódosítások, hangulatkeltők érkeznek, abban az ütemben, ahogy az ihlet belém száll

Pár film és sorozat, ami segíthet a hangulat megragadásához:

És ami semmiképpen sem:

Supernatural (2005– ) http://www.imdb.com/title/tt0460681/

Buffy the Vampire Slayer (1997–2003) http://www.imdb.com/title/tt0118276/